BLOG

Gyerekbiciklit ajándékba? Naná!

2020.04.15 12:29

Mindannyian emlékszünk gyerekkorunk azon pillanatára, mikor megkaptuk életünk első biciklijét. Mindegy, hogy a kétkerekű vadiúj volt, vagy a testvérünk kinőtt bringáját örököltük meg, örömünk borítékolható volt szüleink számára.

Gyerekbiciklit ajándékba? Naná!

Máig a legtutibb ajándékok egyike a gyerekbicikli, ami gyakorlatilag bármilyen alkalommal bevethető. Ha szülőként a praktikus ajándékok hívei vagyunk, és inkább hanyagoljuk az n-edik tucatjátékot – ami majd úgyis a sarokban végzi –, akkor érdemes közelebbről is megismerkednünk a korcsoportok szerint méretezett gyerekbringákkal.

Születésnapra, karácsonyra, húsvétra, de tanév végén, egy sikeres bizonyítvány jutalmául is remek választás. Azonban egy szép bicikli több egy egyszerű, jól bevált ajándékötletnél. Egy olyan közlekedési- és sporteszköz, amivel még az igazán lusta gyerekeket is mozgásra tudjuk bírni.

A mozgás öröme a kerékpározással kezdődik

Mivel napjainkban sokszor komoly fejtörést okoz a szülőknek kimozdítani csemetéjüket a tévé és a számítógép elől, ezért ezzel az ajándékkal gyakorlatilag két legyet ütünk egy csapásra. A kerékpár remek eszköze annak is, hogy környezettudatosabb közlekedésre neveljük gyerkőcünket, illetve így egészen kicsi korától megtapasztalhatja a kerékpározás, a mozgás örömét, ami nemcsak a közérzetére lesz jó hatással, de az egészségére, fizikai állóképességére is.

Ugyanakkor azt se felejtsük el, hogy szülőként a mi feladatunk az is, hogy megtanítsuk neki a biztonságos közlekedés alapjait, illetve azokat a fontos KRESZ-szabályokat, amik a bringásokat érintik. Az ajándék bicikli mellé jó ha kerül védőfelszerelés is, tehát ne mulasszuk el megvenni a biciklis sisakot, de a könyök- és térdvédőt sem!

Elvesztél a részletekben és a számtalan gyerekbicikli méret között? Ne aggódj, ha szólsz nekünk, segítünk megtalálni az ideális bringát!