Kerékpározás biztonságosan

Gyermekeink biztonságára kiemelt figyelmet kell fordítanunk biciklizéskor, akár egyedül indulnak útnak, akár velünk együtt kerekeznek. Azon túl, hogy szülői felelősségünk a lurkók testi épségéről gondoskodni, arról sem feledkezhetünk meg, hogy vannak olyan, jogszabályban rögzített biztonsági előírások, amiket szigorúan be kell tartanunk. A KRESZ vonatkozó rendelkezései meghatározzák, hogy a kiskorúak milyen feltételek mellett vehetnek részt biciklivel a forgalomban, illetve hogy mik azok a kötelező felszerelések, amikkel minden kerékpárnak rendelkeznie kell a közúti közlekedés során.

A KRESZ szabályai szerint a gyerekbiciklikről sem hiányozhatnak a kerékpár elejére és hátuljára felszerelendő lámpák és a küllőprizmák, továbbá a hangjelzésre szolgáló csengők is a kerékpáros felszerelés kötelező elemei.

Ezeken túl sok más olyan kiegészítőt is megtalálsz webshopunk kínálatában, amiknek a gyerkőcök a városi forgalomban éppúgy hasznát vehetik, mint a hétvégi bicajos kiruccanások, túrázások során. Ezek között a testi épségüket védő eszközök, valamint praktikus kellékek egyaránt helyet kaptak. Termékeink összeállításakor a legkisebbektől a tinédzserkorú gyerekekig minden korosztályra gondoltunk. Válogass kedvedre!

 

Hasznos kiegészítők a biztonságos kerékpározáshoz

 • Kerékpáros csomagtartók
  Akár kerékpáros túrára indulnak a gyerekek, akár csak a suliig tart az út, a csomagtartók praktikus és egyszersmind biztonságos megoldást jelentenek a kisebb motyók, hátizsákok rögzítésére. Tekintsd meg kínálatunkat!

 

 • Kesztyűk
  A kerékpáros kesztyűkkel stabilabb és kényelmesebb lesz a kormányfogás. Kínálatunkban különféle mesefigurás, illetve filmes mintákkal ellátott kesztyűk közül válogathatsz. Válaszd ki a gyerekek kedvencét!

 

 • Km órák, komputerek kerékpárra
  A kerékpáros komputerekkel nemcsak a pillanatnyi sebességet lehet jobban kordában tartani, de olyan további hasznos funkciókkal is rendelkeznek, mint a megtett táv, az átlagsebesség vagy akár a kalóriafogyasztás mérése. Webshopunkból akár vezeték nélküli változatot is rendelhetsz.

 

 • Kosarak
  A biciklikormányra rögzíthető kosarak többféle méretben és mintával kaphatók webshopunkban. Esztétikus és praktikus megoldás az apróbb dolgok szállítására. Szerezd be tőlünk a biciklikosarat a lurkók kedvenc mesehőseit ábrázoló mintával!

 

 • Kulacsok, kulacstartók
  A rendszeres folyadékpótlásra mindig figyelnünk kell kerékpározás közben. Ha hosszabb utakra indultok bicajjal, kulacsot mindenképpen vigyetek magatokkal! Rendelj tőlünk kulacstartót is, és a tárolás sem jelent majd gondot!

 

 • Lakatok biciklire
  Gyerekkerékpárra való lakatjainkra a vidám színek és a gyerkőcökre szabott design a jellemző, így nemcsak maximális védelmet biztosítanak, de esztétikus kiegészítői is lehetnek a bicajnak. Kínálatunkban a hagyományos lakatok mellett számzáras változatok is megtalálhatók. Nézd végig választékunkat!

 

 • Láthatósági mellények
  A jó láthatóság kiemelten fontos feltétele a biztonságos kerékpározásnak. Webshopunkból láthatósági mellényt, illetve fényvisszaverő karpántot is rendelhetsz gyermekednek.

 

 • Oldaltámasz gyerekkerékpárhoz
  Amikor a gyerekek leszállnak a bicajról, sokszor csak elengedik ott, ahol épp megálltak vele. Az oldaltámasszal viszont stabilan letámaszthatják a kerékpárt akkor is, ha nincs a közelben biciklitároló vagy olyan falfelület, aminek nekidönthetik.

 

 • Pumpák
  Az esetleges balesetek megelőzéséhez mindig gondoskodj róla, hogy a gyerekek biciklijének kerekei fel legyen pumpálva, hiszen ez az egyik alapfeltétele a biztonságos tekerésnek. Szerezd be a biciklipumpát webshopunkból!

 

 • Sárvédők gyerekbiciklire
  Ha saras terepre mennek a gyerekek, vagy éppen csapadékos, latyakos időben bicajoznak a városban, a sárvédők nélkülözhetetlen kellékei a kerékpárnak. Szerezd be tőlünk a megfelelő méretben!

 

 • Kerékpáros sisakok
  Bukósisakot mindig ajánlott hordani kerékpározás közben, hiszen az esetleges balesetekkor ezek megelőzhetik a fejsérüléseket, vagy legalábbis csökkenthetik a súlyosságukat. Rendelj kerékpáros sisakot webshopunkból tetszőleges mintával!

 

 • Biciklis táskák
  Többnapos kerékpáros túra? Válaszd gyerekbiciklire való táskáinkat, és semmi fontosat nem kell otthon hagyniuk a kicsiknek!

 

 • Tolórudak
  A biztonság nagyon fontos akkor is, amikor a lurkók biciklizni tanulnak. Rendelj tőlünk tolórudat, amivel megadhatod gyermekednek a kezdőlöketet a magabiztos kerekezéshez!