Gyerekbiciklik (összes típus és méret)

Minőségi gyerekbiciklik 12"-27,5"-ig

Azért, hogy egyszerűbb legyen, minőségi gyermekbicikli kínálatunkból szűrők segítségével választhatod ki az ideális méretű és felszerelésű kerékpárt, ami hosszú évekig is megbízható társa lesz bicajozni szerető gyermekednek. Először azt állítsd be, hogy kislánynak vagy kisfiúnak szeretnél biciklit vásárolni, majd válaszd ki a megfelelő kerékméretet! Ha bizonytalan vagy a méretet illetően, táblázatunk ebben tud majd segíteni. (Segítség: gyerekbicikli méretek).

Nézet:
Sorrend:
 
Nézet:
Sorrend:

További segítség a gyerekbicikli kiválasztásához

Ha konkrét elképzelésed van a márkát illetően, akkor válasszd ki azt is, ha nem tudodo még, az sem probléma, hagyjad gyári állapotban a szűrőt!
Ezt követően válassz egy tetszetős színt, de célszerű ezt is gyári állapotban hagyni, hátha lesz egy kihagyhatatlan ajánlatunk egy hasonlóan jó színben. 

Sebességfokozatok száma – itt tudod szűrni, hogy legyen 1 sebességes a gyerekbicikli, azaz kontrás. (minden 1 sebességes bicikli kontrás). Meglátásunk szerint 12", 16" és esetleg még 20"-nál is elegendő lehet a sima 1 sebességes kivitel. Utána viszont célszerű olyat választania, ami már minimum 6 sebességes. A 20"-os gyerekbiciklinél akkor célszerű váltósat választania, ha olyanok a domborzati viszonyok, hogy megkövetelik a váltót.

Ezeket a tényezőket se hagyd ki a végleges döntésből
A gyerekbiciklik esetében a felszerelt változat sokszor csak annyit jelent, hogy van rajta sárvédő, néha csomagtartó, de az esetek 99%-ban nincs felszerelve világítással, ezért ezzel is kell számolnia.
A fék típusánál megkülönböztetünk: első V-fék hátsó kontrafékkel (1 sebességes változat). Elöl- hátul V-fékes (több sebességes változat), illetve a kicsit drágább kerékpárok esetében már megtalálhatóak a tárcsafékes változatok is. Egy jó minőségű V-fékkel ugyanúgy meg lehet állni, mint a tárcsafékkel.
És hogy milyen a bicikliváz anyaga? Általában acél, a drágább gyerekkerékpárok esetében már alu. Az aluváz egy kicsit könnyebb, és nem rozsdásodik akkor sem, ha a festése megsérül.
A biciklivilla típusa kétféle lehet: merev vagy teleszkópos. A teleszkópos egy nagyon picit elnyeli az út egyenetlenségeit.
Sebességváltók szerint megkülönböztető három típus: a váltó nélkülit (1 sebességes kontrást), az agyváltós (3 sebességes kontrást) és a láncváltóst (több sebességes, nem kontrás, hanem szabadonfutós, azaz lehet hátrafelé is tekerni a pedált).