Gyerek bicikli méretek

Gyerek bicikli méretek

 

A gyerekbiciklik.hu szakáruház természetesen a legkisebbekről sem feledkezik meg, hiszen a gyerek biciklikre specializálódtunk. A bringázást nem lehet elég korán kezdeni, így termék kínálatunkba bekerültek már a 12"-os futóbiciklik is, amit már akár 20 hónapos kortól használhatnak a gyerekek. Előfordulhat az is, hogy közben akkorát nőtt a gyermek, hogy az ugyan olyan méretű 12"-os gyerek biciklit át is ugorhatjuk és egyből a 14"-os vagy 16"-os biciklivel folytathatják a biciklizést! Viszont amire nagyon kell figyelnünk, hogy megfelelő méretű legyen a kisgyereknek az a bicikli. A nagyobb méret veszélyes lehet és a biciklizéstől is elmehet a kedve. Áruházunkban kaphatóak a ritkán elérhető 14"-os gyerek biciklik és a nagyobb 18"-os gyermek kerékpárok is. Illetve újdonságként bekerültek a gyerek bicikli kategóriák közé a 26"-os fiú és lány biciklik is, ami már felnőtt kerékmérettel van ellátva, de extra kicsi vázzal rendelkezik. Ezek a vázak 13"-15" között mozognak, gyakran akkora a váz mérete, mint egy 24"-os gyerek biciklié.

 

Életkor Magasság Javasolt vázméret
2-4 éves 85-100 cm 12" kerék átmérő
3-5 éves 95-110 cm 14" kerék átmérő
5-7 éves 110-120 cm 16" kerék átmérő
7-9 éves 120-135 cm 20" kerék átmérő
9-11 éves 135-145 cm 24" kerék átmérő
11 + éves 145cm + 26" kerék átmérő

 

Gyerek bicikli szakáruházunkban megtalálhatóak egészen a pici gyermektől a kamaszkorú gyermekig a biciklik. Ezek a kerékpárok csak jó minőségű, ellenőrzött anyagból gyártott, épített kerékpárok. Az "áruházas" kerékpárok színvonalát nem szeretnénk képviselni. 

Ami a legfontosabb, hogy a gyermekek már egészen kicsi kortól elkezdhetik a kerékpározást, ami nagyon fontos, hiszen közben mozog, javul a mozgás koordinációs képessége és rengeteg élménnyel gazdagodik. 

 

Felhívjuk a kedves szülők figyelmét, hogy nagyon figyeljenek a megfelelő méretű kerékpár kiválasztására, hiszen egy nagyobb bicikli egészségtelen is lehet, illetve balesetveszélyes!