BLOG

3 kerekű bicikli: triciklin tanulni jó!

2020.07.22 16:30

Minden gyerek imádja a mozgást, és ha emellé még a száguldás élménye is társul, az okoz csak igazán örömteli pillanatokat számukra. Ám mindent el kell kezdeni valahol, így ha gyereked még csak ismerkedik a sportolással, mutass be neki egy triciklit, vagyis a menő 3 kerekű biciklit. Ezzel a gyerekeknek szánt sporteszközzel könnyedén megtanulhat egyensúlyozni, és a mozgáskoordinációja is javulhat tőle. Nem utolsó sorban pedig hihetetlen érzés lesz számára, amikor először ül fel, pláne, ha valamilyen szuperhősös vagy hercegnős matrica is van rajta.

 

A biciklizés élmény – már 2 éves korban is

A legkisebbek sem maradhatnak ki a jóból, nekik találták fel a könnyen hajtható gyerek futóbiciklit, ami egy pedál nélküli eszköz. Segítségével már 2 évesen elkezdhetik megtanulni a bringázás alapjait. Mire eljutnak a pótkerékig, kialakul bennük egy biztonságérzet, így bátran elindulnak majd egy nagyobb gyerekkerékpárral, és természetesen rendkívül büszkék lesznek magukra. Nem is ok nélkül.

A 3 kerekű bicikli már gyerekkorban megszeretteti csemeténkkel a sportolást. Most már ő is csatlakozhat a családhoz egy-egy rövidebb bicajos túrára, a pótkerék elhagyásával pedig megnyílik majd előtte a világ. Dombról gurulni, buckás erdei úton tekerni, biciklivel bejárni a várost – biztosan nem fogjuk tudni letessékelni kedvenc kétkerekűjéről. Jó, ha ebédre és vacsorára hazatalál.

Érdemes korán, már négy-öt éves kor körül beszerezni egy háromkerekű gyerekbiciklit. Amellett, hogy a rendszeres mozgást egészen kicsi korban fontos elkezdeni, minden gyerek számára elképesztő élményt jelent, ha megtanul biciklizni.

Emlékszel még, milyen volt, amikor a szüleid leszerelték a pótkereket, és először suhantál nélküle? Gondolom, első eséseidről sem feledkeztél meg, de ezt minden gyerek megtapasztalja, és a végén úgyse fogja bánni. Biciklizni egyszer kell megtanulni, utána számtalan örömöt okoz majd kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Szülinapra, karácsonyra, de akár ovikezdésre is remek ötlet lehet egy pótkerekes kerékpár vagy egy futóbicikli. Egy gyerek számára a legnagyobb öröm, ha mozgást ajándékozunk neki.