BLOG

Miniatűr bringák – a nagyok is futóbiciklin kezdték egyszer

2020.04.15 12:29

Emlékszel még gyerekkorod ügyetlenkedéseire, mikor bringázni tanultál? És a számos horzsolásra a könyöködön és térdeden, miután lekerültek a pótkerekek? Az egyensúlyozás nehézségeire? Arra, ahogy a szüleid untig ismételgették ugyanazt a mondatot? „Csak egyszer kell megtanulnod biciklizni és utána soha nem felejted el.”

Miniatűr bringák – a nagyok is futóbiciklin kezdték egyszer

A mai gyerkőcöknek sokkal könnyebb dolguk van. Néhány évvel ezelőtt lepték el a különféle futóbiciklik a piacot, amik segítségével a kicsik sokkal egyszerűbben tudják elsajátítani a tekerés csínyját-bínyját. Gyakorlatilag észrevétlenül tanulnak meg bicajozni, kormányozni, így amikor már odanőnek, és nagyobb biciklire ültetjük őket, szó szerint gyerekjáték lesz nekik az egyensúlyozás, a pedálozás, a kormányozás.

A futóbicikli ösztönösen segít ráérezni mindenre

A futóbicikli egy kiváló mozgásfejlesztő eszköz, amivel már ideje korán megszerettetheted csemetéddel a kerékpározást. Már 2 éves korától használhatja a kicsi, egészen addig míg kényelmes neki, de általában 3-4 évesen már próbálkozhat pótkerekes bringával is. A futóbiciklis időszak alatt kialakul a biztonságérzete, megtanulja egyenesben tartani a járgányt, miközben minél nagyobb rutinra tesz szert, annál bátrabban vág majd neki az útnak. Ha meg is inog hajtás közben, ösztönösen fog ráérezni, hogy bármilyen körülmény között le tudja tenni a lábát, amivel visszanyeri egyensúlyát is.

Tedd könnyebbé gyermeked számára azt az időt, mikor bicajozni tanul! Lepd meg egy futóbiciklivel, ami biztosan nem fog használatlanul a garázsban porosodni!