BLOG

Most már szabad – irány a szabad!

2020.04.15 12:29

A héten végre elérkezett a várva várt pillanat, hogy újra korlátozás nélkül mozdulhatunk ki otthonunkból. Az önfeledt öröm természetes módon mindannyiunkat a szabadba „parancsol”, de azért legyünk óvatosak, és ügyeljünk továbbra is egymásra és társainkra! A kellő távolságot és a biztonsági előírásokat betartva viszont már nyugodtan kerékpározhatunk egy nagyot a friss levegőn.

Most már szabad – irány a szabad!

A nyári strandolások, túrázások előtt és a mozgásszegény hónapok után az izmok bemelegítéséhez is kiváló elfoglaltság egy vidám napsütéses tekerés. És persze most, hogy szabad, a gyerekek még inkább másra sem vágynak, minthogy újra felfedezzék a rejtőzkődő nagyvilágot.  Már kellemes meleg is van, így többet tudunk kint tölteni a szabadban, kétségtelenül remek az időzítés a kerékpározás rejtelmeivel való kezdő lépésekhez.

Az első körök felejthetetlen boldogsága

Mindannyian szinte pontosan emlékszünk arra, hogy milyen óriási boldogság volt először kerékpárra ülni, majd egy kis gyakorlás után töretlenül haladni. A 2-től 4 éves korig való 12 colos gyerekbiciklikkel és rajtuk az oldalkerekekkel hosszú órákon át is biztonságosan és könnyedén próbálkozhatnak a kicsik megtalálni és megtartani az egyensúlyt. Nem kell feltétlenül minden percben odafigyelnünk a köröző kicsikre, ha már a legelején gyorsan és pontosan átvesszük a fékezés és a biztonságos közlekedés alapszabályait. Aztán már jöhet is a következő szint: lehet fordulni, gyorsítani, lassítani, kacskaringósan haladni, vidáman és szabadon suhanni a biciklivel előre!