BLOG

A kerékpározás 13 szerencsés hatása

2020.04.15 12:29

A derék kerékpárnak, neve ellenére, párja nincsen széles e világon, de előnyeinek és jótékony hatásainak viszont se szeri, se száma. Természetesen a kerékpározás mint testmozgás igen egészséges, mert minden izmot megmozgat, javítja a kondíciót, serkenti az agyműködést és a koncentrációt, miközben kíméli az ízületeket.

A kerékpározás 13 szerencsés hatása

Fogyókúra során is kitűnő választás, de nemcsak a testi, hanem a szellemi egészségünket is karbantartja, mert csökkenti a stresszt, hiszen a tekerés eltereli a gondolatainkat a hétköznapi problémákról – persze arra azért figyeljünk oda, hogy a kormányt ilyenkor ne tekerjük el a megfelelő irányról! Rendkívüli előnye, hogy a városban gyorsan és könnyen tudunk vele közlekedni, így munkába menet nem ülve zötykölődünk, hanem a lábizmainkat erősítjük, és mindig tiszta gondolatokkal érkezünk meg.

Határ a csillagos ég, és még…

Ha a kerékpár gyakori közlekedési eszközünk, a környezetet is védjük, mert kevesebb ártalmas anyagot bocsátunk a levegőbe. A városban a kerékpáros gyorsabban teszi meg az utat, és feje a kipufogó felett van, ezért a beszívott levegő minősége javul a légmozgás hatására, szemben az autósokkal és a gyalogosokkal. És hogy a szórakozást se feledjük, mi is lehetne jobb program, mint egy közös, családi biciklitúra során a természetben, autómentes környezetben, a fák árnyékában suhanni az úton előre? Rövidebb távon pedig a legfiatalabb versenyzők is nyugodtan velünk tarthatnak, akár már a megfelelő méretű és típusú minőségi gyerek futóbiciklivel. A derék kerékpár csodás titka nem más, mint, hogy egyszerű és nagyszerű, és mindig tud újat mutatni!